MUG YANG KAUDESAIN DENGAN GAMBAR WAJAHKU

MUG YANG KAUDESAIN DENGAN GAMBAR WAJAHKU * kepada @miki_osanai ( 小山内 美喜 )     Lihatlah, Miki... mug yang kaudesain dengan gambar wajahku telah berisi burakku kohi ! Hidup nambah sehari   Apa yang buat orang terus bertahan tetap hidup walau tanpa makna dan nampak sia-sia? Lihat, Shinigami di malam hari terlihat lebih memesona   Bagaimana aku bisa mengajarkan cara berkata ya pada hidup pada semesta raya dengan segenap gairah, tawa, dan air mata, yang disuling jadi aforisma?   Hidup manusia palingan cuma delapan puluh keliling bumi putari matahari selebihnya sunyi hingga tinggal jagad raya menguap sendiri atau koyak-moyak atau balik mampat untuk kemudian mendentum lagi   Kita cukup beruntung boleh mengada pada ruang-waktu lalu berpuisi ada yang menyanyi ada yang menari ada pula melukis sepi tapi jangan mati jangan dulu mati sebelum delapan puluh kali bumi kelilingi matahari atau kala sel-sel

Dhadhamu Uwis Cukup

Your Breast is Enough
-Pablo Neruda-

Your breast is enough for my heart,
and my wings for your freedom.
What was sleeping above your soul will rise
out of my mouth to heaven.

In you is the illusion of each day.
You arrive like the dew to the cupped flowers.
You undermine the horizon with your absence.
Eternally in flight like the wave.

I have said that you sang in the wind
like the pines and like the masts.
Like them you are tall and taciturn,
and you are sad, all at once, like a voyage.

You gather things to you like an old road.
You are peopled with echoes and nostalgic voices.
I awoke and at times birds fled and migrated
that had been sleeping in your soul.




Dhadhamu Uwis Cukup
-Pablo Neruda-
*sinadur neng Basa Jawa dening Padmo Adi

Dhadhamu uwis cukup kanggo atiku,
lan swiwiku kanggo kamardikanmu.
Apa kang turu sandhuwuring suksmamu bakal bangkit
saka sajroning lambeku menyang swarga.

Sajroning sliramu impen saben dinane.
Saliramu teka kaya embun ing makutaning kusuma.
Cakrawala sirna nalika sliramu ora aneng sandhingku.
Miber salaminya kaya ombak ing angkasa.

Aku wis ngomong sliramu nembang sajroning samirana
pindha tetanduran pinus lan kaya cagak kang dhuwur.
Dhuwur kaya ngono uga sliramu lan agung sampurna,
lan sedhih, kabeh nyawiji, pindha lelakuning janma.

Sliramu nglumpukke samubarang sajroning dhirimu kaya dene dalan kang tuwa.
Sajroning dhirimu ana swara imbal-imbalan lan tembang klangenan
Aku tangi lan sanalika para peksi mabur lan pindhah
kang wis suwe turu  sajroning suksmamu.

Comments